La funció de la pèrgola ès generalment protegir del sol a la zona del jardí o la terrassa i permetre’ns estar en ella en les èpoques de l’any on les temperatures i el sol es projecten amb més força.
Però no es la seva única funció, a més de la protecció solar existeixen algunes pèrgoles que, a través d’una coberta reforçada i estanca, ens permeten protegir-nos també de la pluja.
La seva principal caracteristica a l’hora d’instal·lar una pèrgola d’aquest tipus és que independenment del clima que hi hagi a l’exterior, sempre podrem utilitzar aqueta zona per a realitzar activitats.

Pèrgola bioclimàtica

Tant l’estructura de la pèrgola bioclimàtica com la coberta són d’alumini, amb les làmines fixades en els extrems de la part superior de la pèrgola. Aquest tipus de pèrgoles estan equipades amb un sistema intern d’evacuació d’aigua. Aquest sistema està ocult al llarg de l’estructura perimetral de la coberta i el petit pendent permet canalitzar l’aigua i evacuar-la per un o diversos pals, depenent de les dimensions de la pèrgola. Quant a la incidència de la llum solar sobre la zona coberta, les làmines d’alumini es poden girar amb diferents graus d’nclinació en funció de la llum solar que desitgem que incideixi en la zona coberta. D’altra banda, la pèrgola bioclimàtica és totalmet estanca quen està tancada, el seu accionament és motoritzat i generalment té l’opció d’incorporar un sensor de pluja, que detecta l’aigua i tanca les làmines automàticament. Habitualment es poden incloure diverses opcion com screens en els laterals, tancar perimetralment amb panels de cristall, incorporar il·luminació interior o fins i tot calefacció.